Георги Иванов е новият президент на Българския футболен съюз, обявиха и Изпълкома

Предаване: Панорама, 15.03.2024

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Георги Иванов е новият президент на Българския футболен съюз (БФС), след като беше избран на поста по време на днешния Извънреден изборен конгрес на централата.

Легендарният футболист на Левски спечели изборите още на първи тур, като събра подкрепата на 235 от делегатите в залата, с което изпревари Димитър Бербатов, който получи 181 гласа.

Иванов наследява на "кормилото" на родния футбол Борислав Михайлов, който подаде оставка миналия ноември, а днес по време на Общото събрание тя бе приета с 303 гласа "за" и 12 "против, а след това делегатите приеха и освобождаването на досегашния Изпълнителен комитет.

В края на Конгреса на БФС станаха ясни и членовете на новия Изпълком на БФС, в който място намериха всички предложения на Георги Иванов, а единственото име, което бе предложено от клубовете е това на Димитър Георгиев.

В крайна сметка новият Изпълнителен комитет на БФС е в следния състав: Георги Иванов (президент), Атанас Фурнаджиев, проф. Николай Изов, Михаил Статев, Любомир Беновски, Николай Андреев, Мила Христова, Румен Вълков, Атанас Караиванов, Николай Лазаров, Даниел Панов, Калин Каменов, Пламен Манолов, Теодор Тодоров и Димитър Георгиев.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад