Георги Михайлов: Решението за изгонването на 70 руски дипломати е прецедент в нашата дипломатическа история

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Решението за изгонването на 70 служители от посолството на Руската федерация е прецедент в нашата дипломатическа история, заяви депутатът от БСП проф. Георги Михайлов.

„Президентът и други институции заявиха, че са информирани от медиите за решението на министър-председателя. И това налага прекъсване на преговорите, извикване по наше предложение на ръководството на ДАНС и на министър-председателя и изясняване на този прецедент“, допълни Михайлов.

Той обясни, че „това решение не е взето от Министерски съвет и за него не са получили доклади президентът и председателят на Народното събрание“.

И допълни, че при тези обстоятелства БСП не би подкрепила правителство с премиер Кирил Петков. „България е парламентарна република с институции и нейният парламент, нейният Министерски съвет и нейният президент трябва да бъдат информирани за всички отговорни решения и тези решения да се вземат от оторизираните институциите, а не от една личност“, каза депутатът от левицата и добави, че ситуацията налага и свикването на Консултативния съвет по национална сигурност при президента, тъй като „това решение е твърде мащабно, взето е еднолично и всичко това налага да бъде обсъдено в този формат.“

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад