Георги Свиленски: Без БСП няма как да се случи правителство

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Това което притеснява БСП след парламентарните избори е ниската избирателна активност, това каза Георги Свиленски  в предаването "Денят започва" часове след вота.

Като причина за това, той посочи липсата на реален дебат в предизборната кампания. Свиленски заяви още, че може би машинното гласуване е оказало притеснение върху всеки четвърти избирател, но това не може да постави под съмнение този начин на гласуване.


"Резултатът няма как да ни задоволява, при тази ниска избирателна активност всички политически партии губят доста гласове", коментира Свиленски. 

"Ние направихме широка лява коалиция, ние не очаквахме математически сбор, търсихме психологически ефект. На нас ни предстои да надградим лявата коалиция. Излизаме пред избирателите с чисто лице. До септември трябва да има заседание на конгреса, където ще направим анализ. Ние знаем как да носим политически анализ, оставете ни да я носим. БСП е голяма партия като идеи. Няма как когато си загубил изборите, да кажеш че ръководството няма отговорности към тези избори. Изводът от това е, че имаме едно обединение в ляво, което не подлежи на съмнение и остава да надграждаме на тази основа", заяви Георги Свиленски. 

 

"Лявото ще остане там където трябва да защитава социалните права на българските граждани и ако партиите на които им бъде възложено да правят правителство счетат за необходимо, че социалните права на българските граждани трябва да бъдат защитени,  ще седнем да преговаряме", коментира Свиленски евентуално участие на БСП в нов кабинет.

Той посочи, че преизчисляването на пенсиите, здравната реформа, връщането на държавността са първите неща, които трябва да бъдат направени.


"Без БСП няма как да се случи правителство дори чисто математически", подчерта Свиленски. Според него става въпрос за подкрепа на политики. 


"Служебният кабинет показа действителността в България, работата на следващото правителство е да бъдат предадени на съответните органи лицата, защото имаше много злоупотреби, които бяха показани, защото ако се сменят само министрите, а порочните практики продължат, затова ли бяха изборите?", така коментира работата на служебния кабинет Георги Свиленски.  

 

Целият разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад