Георги Свиленски: Искам да разбера дали от Бургас е излитал украински самолет с оръжие

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Когато България става страна в този конфликт или става мишена по това, което предават руските медии, е притеснително за всеки български гражданин и тук е мястото на държавата, на президента, който е назначил министерски съвет, да излезе и да успокои българското общество и да опровергае това нещо", каза в "Още от деня" Георги Свиленски, член на НС на БСП, избран за депутат в 48-то Народно събрание, по повод проверката на ДАНС за маршрута на камиона, който предизвика експлозията на кримския мост. Той подчерта, че искат резултат по разследването, от БСП искат "да се каже вярно ли е това нещо, че от българската държава е тръгнал такъв камион или е минал през българската територия". 

Свиленски посочи, че върви втора спекулация и показа снимка, която е в медиите, че на летище Бургас украински самолет се товари с оръжие и попита вярно ли е или не е вярно. "Снимката е от руски сайтове, но върви по медиите, върви в интернет", каза още той. Не е ясно дали не е част от хибридната война и затова поставя въпроса българското правителство да излезе и да каже "не е вярно, самолет украински не е излитал от летище Бургас".  

"Искам да разбера дали от Бургас е излитал такъв самолет или подобен украински и дали е закарал оръжие в Украйна, защото това бяха най-големите критики срещу правителстворо, което си отиде", заяви Георги Свиленски и припомни, че има решение на Народното събрание за изнасяне на оръжие под каквато и да е форма. 

Цялото интервю с Георги Свиленски вижте във видеото. 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад