Георги Свиленски: Поканата за среща от "Има такъв народ" показва желание за диалог

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Решението за подкрепа на правителство на "Има такъв народ" от страна на БСП ще бъде взето след среща с ръководството им, за която  вече имат покана, както и след заседание на Националния съвет на левицата, каза Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ на БСП, в "Още от деня". И заяви, че е по-важно какви политики ще предложат.

"Това, което беше предложено в първия вариант на кабинета, няма как да бъде подкрепено от нито една, бих казал, нормална партия в България", отбеляза Свиленски.

Той подчерта, че на изборите гражданите ясно са заявили желанието си за смяна на модела на управлението през последните години. И когато искаш да го смениш, няма как да поставяш предварително разделителни линии, така че тази промяна да не може да се случи. По думите на Свиленски това са правили колегите им от "Има такъв народ" в предишния парламент, делейки ги на партии на статуквото.

"Поставяйки тези разделителни линии, няма как да постигнеш тази промяна, която българските граждани очакват", каза Георги Свиленски.

Според него поканата за среща показва промяна в поведението и желание за диалог, който обаче не е бил потърсен при избора на председател на парламента.

На въпрос защо са посочили Кристиан Вигенин за председдател на Народното събрание, отговорът беше, че парламентът има нужда от диалогичен и дипломатичен председател, а Вигенин има всички качества и квалификазии за това.

От срещата с ръководствяото на "Има такъв народ" от левицата очакват да чуят какви политики предлагат и тогава ще преценят кои ще подкрепят. Няма да подкрепят приватизация на ББР, както и концесиониране на магистралите. Ще изложат собствените си приоритети - преизчисляване на пенсиите, за безплатни детски ясли и градини, за помощи за второ и трето дете, законите вече са внесени в Народното събрание.

Какво още каза зам.-председателят на ПГ на БСП вижте във видеото.

Акценти
Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад