Росица Кирова: ГЕРБ ще бъде опозиция на бъдещия кабинет и на тези, които ще управляват

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Позицията на ПП ГЕРБ вече е заявена - трябва да има и да бъде формиран кабинет, защото това е отговорното поведение, подчерта в "Още от деня" Росица Кирова, избрана днес и за заместник-председател на НС 46. "До момента мисля, че ясно е заявено, че ГЕРБ ще бъде опозиция на бъдещия кабинет и на тези, които ще управляват", уточни тя.

И подчерта, че подкрепа от страна на ГЕРБ ще има, когато са ясни конкретните политики, какво се предлага като кабинет и кои са приоритетите.  

"Аз бях част от ПП "Има такъв народ" като човек, който цял живот е работил на обществената сцена и е искал промяна. Смятам, че в много обществено-политически сфери трябва да има промяна, смятам, че не трябва да бъде за сметка на здравето на българската нация (като метафора). Имаме възможности за много грешки за още едни и още едни избори, въпросът е кой плаща цената за това нещо и как това се отразява на всеки един български гражданин", заяви Росица Кирова.

И като човек, идващ от бизнеса, когато при ГЕРБ е намерила диалог и е видяла желание за промяна, тогава е разбрала, че човек може да постигне много повече с диалог, "с разговори, с преговори, отколкото с удряне на главата в стената".

Росица Кирова отбеляза, че политиките, обявени при представяне на първия кабинет на "Има такъв народ", ще бъдат променени.

И даде пример за неприемлива политика: "Да концесионираш инфраструктура означава след като е изградена, да я отдадеш на концесия на някой, който да я експлоатира и да събира конкретните такси. Това е дълбоко неправилно и погрешно, защото ние имаме винетната система, ТОЛ системата в България, която трябва да се приведе във вид, така че да работи и да носи необходимите приходи."

Според Кирова на концесия могат да се отдават конкретни обекти, които са от изключително национално значение и за които не може да бъде заделено национално финансиране при много ясен и точен анализ.

Вижте какво още каза заместник-председателят от ГЕРБ в НС 46 във видеото.

 

 

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад