Гл. ас. Георги Гочев: Тишината по университетските коридори напомня на дълъг изпит

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Тишината по университетските коридори сякаш напомня, че сме в дълга сесия, на изпит и чакаме да излезем от този изпит. Това, че студентите не са в залите, не означава, че обучението е спряло. Силно ни изненадва наблюдението, че студентите в момента влизат повече в лекции, отколкото влизаха в аудиториите. Това каза в студиото на “Още от деня” класическият филолог, преводач и публицист гл. ас. Георги Гочев - декан на Факултета за базово образование в Нов български университет.

За облекчаване на сложната ситуация, в НБУ предвиждат въвеждане на летен семестър, който ще включва допълнителни практически занятия, особено в програмите и специалностите, в които онлайн обучението не е протекло според очакванията на студентите.

Университетът обявява и извънредни 50 частични стипендии.

“Десет от тези 50 стипендии са за наши студенти, които са били доброволци в борбата срещу COVID или са участвали в научни проекти, които са се занимавали с изследваните на болестта”, уточни Гочев.

Останалите 40 стипендии са социални - те са за студенти, загубили близък от началото на пандемията, или студенти, трайно загубили работата си, добави той.

Какво още коментира декан на Факултета за базово образование в НБУ вижте във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад