Главчев: Не виждам кой би ме убедил да променя състава на служебния кабинет

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Номинираният за служебен премиер Димитър Главчев коментира на излизане от президентството, че към момента не вижда кой би го убедил да прави промени в предложения от него състав на кабинет.

Президентът Румен Радев заяви, че ще издаде укази за назначаването на служебното правителство и насрочване на избори 2 в 1 във вторник, така че до понеделник вечер Главчев има право да сменя предлаганите от него министри.

"Има прозорец за разговори, но аз съм взел своето решение и не виждам кой би ме убедил да направя промени", изтъкна Главчев.

Той отказа да коментира острата реакция на ПП-ДБ срещу предлаганите от него министри на вътрешните работи, на правосъдието и на електронното управление.

Призна, обаче, че най-много се е двоумил дали да остави на поста министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Вчерашната оставка на главния секретар на МВР Живко Коцев, обаче, е помогнала за решението му.

"Компромис не съм допускал с никого. Най-трудното ми решение, най-много се двоумях, беше с Калин Стоянов, но вчера оставката на професионалното ръководство в лицето на главния секретар, абсолютно наклони окончателно везните в негова полза. Представете си какво щеше да стане, ако и професионалното ръководство е в оставка и сменим и политическото в лицето на министъра - не мога да поема такъв риск", заяви той.

Димитър Главчев изтъкна, че най-важната задача на служебното правителство е да организира честни избори и увери, че ще се придържа изключително към конституцията и действащото законодателство.

За четиримата министри от действащия кабинет, които продължават и в служебния, Главчев заяви, че това е израз на приемственост.

"С всички съм провел разговори, изслушал съм какви са им опасенията. Кирил Вътев и останалите още трима министри от действащото правителство, съм избрал заради това да има приемственост. Съобщиха ми за някои факти и програми, които вървят към приключване, и прецених, че по-добре да не се рискува да има трус в сектора, а да продължат и да завършат започнатото", коментира той.

За заместник-министрите Димитър Главчев заяви, че ще коментира след като излезе указът на президента за назначаване на служебното правителство.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад