Избори 2 в 1 - проблемите при организирането и провеждането им

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Факторът време ще бъде вероятно най-голямото предизвикателство за органите на изборната администрация при подготовката на изборите, защото съчетаваме два вида избори, които досега не сме съчетавали, каза в "Денят започва" Цветелина Пенева - председател на Обществения съвет към ЦИК. 

Според Даниел Стефанов, изборен експерт, проблемите основно са два - единият е информацията за избирателите в този сложен изборен процес, а другият - нерешени технически проблеми, които са се натрупали през годините.

"Нещо, което най-много уронва доверието, това е политическото говорене дали изборите ще бъдат честни или не. Честността на процеса зависи в много голяма степен от политическите партии - те са тези, които имат хора на места в секциите, те са тези, които решават дали да се купшуват гласове или да не се купуват", посочи Даниел Стефанов.

Цветелина Пенева поясни, че в писмо до ЦИК от обществения съвет са отправили препоръки не само за информационната кампания, но и за прозрачността на процеса по произвеждане на изборите, специално при машинния вот. 

Какво още казаха двамата експерти по отношение подготовката на изборите и проблемите при тях вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад