Говори Биг Брадър! Гледайте "Очите на милиони" - театрална игра върху риалити шоу

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В студиото на "Денят започва с Георги Любенов" гости бяха режисьорът Неда Соколовска и актрисите Жени Александрова-Лечева и Бернарда Береану, с които разговаряхме за "Очите на милиони".

Режисьорът на документалния спектакъл "Очите на милиони" - Неда Соколовска, го описва като „театрална игра върху риалити шоу“, по-конкретно – върху (както тя самата го нарича) гениалния социален експеримент Биг Брадър.

Сред героите му са агенти от зората на предаването – Здравко, Найден, Гроши, Стойка и Зара, които застават пред анонимните погледи отсреща, както преди 17 години. Целта обаче не е просто да си припомним персоните им. Както Соколовска пише, в това необикновено шоу се крие метафора за света днес – живот пред камерата на мобилния телефон и доброволна размяна на най-интимни моменти за социален рейтинг и известност. „Популярността никога не е била толкова желана и толкова достъпна, нито пък усещането за невидим контрол и изолация от живата реалност“, казва тя и допълва, че тъкмо затова силно я вълнува и темата за бунта – има ли момент, в който човек пожелава да си върне неизвестността и на каква цена?

Спектакълът може да бъде посетен в Малък градски театър (Зад канала) на 2 октомври, 8 октомври, 23 октомври и 26 ноември от 19:00 часа.

Вижте видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад