Говорителят на "Спешна помощ”: Ние вече съществуваме на ръба

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Спешна помощ” е първата линия на първата линия. Ние вече съществуваме на ръба. Думата, която характеризира нашето състояние през тази четвърта COVID вълна, е обезверяване. Това сподели в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ Катя Сунгарска.

“Призовавам хората да се обърнат към инстинктите си, които са във всеки един от нас, за да запазим живота и здравето си. Мъничко да се кротнем, мъничко да се смирим и с достойнство да преминем през това. Ако продължаваме да се редим на опашки пред питейните заведения, колкото и да има контрол, колкото и да се осъществяват правителата със зелените сертификати, болестта ще продължи да се разпространява скокообразно”, каза тя.

Според нея огромен процент от работещите в здравната система са за пълен локдаун, “защото те го изнасят на гърба си, защото виждат какво се случва, защото не могат да издържат и защото умират”.

“Колкото по-бързо, дори и да не ни го наложат, ние се самоограничим, толкова по-бързо ще стигнем до пика, след който вълната ще започне да затихва. Това зависи от всеки в това общество”, обясни Сунгарска.

Какво каза още говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ вижте във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад