Хасан Адемов: Един от големите проблеми на българската политика е липсата на приемственост

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В началото на всеки един мандат управляващите смятат, че всичко започва от тях, зачеркват, "изчегъртват" всичко, започнало преди тях. Един от големите проблеми на българската политика е липсата на приемственост, това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" заместник-председателят на Социалната комисия в НС и депутат от ДПС Хасан Адемов.

Всяко управление се стреми да постигне някакви резултати, дали ги постига или не - това се оценява на избори. Сегашните управляващи не правят изключение от всички останали досега - моделът ГЕРБ се повтаря даже в по-засилени краски по отношение на негативните реакции, обрисува той.

Той разкритикува предложения от правителството бюджет, защото, по думите му, този бюджет е щедър, но това има своите последствия като помпане на инфлацията.

"Дефицитът става изключително сериозен и това е важно, защото 2024 година България трябва да влезе в еврозоната и там критериите за влизане в нея, включително и с дефицита са той да е по-нисък. Когато предлагаш от една страна 4,8% ръст на БВП - едно изключително сериозно предизвикателство пред българската икономика, и в същия момент да заложиш дефицит в години, в които имаш растеж на икономиката. В следващите години трябва да орязваш разходите", отбеляза Адемов.

Хасан Адемов каза, че управляващите смятат да внесат бюджета в парламента в началото на следващата седмица. "Големият проблем с инфлацията е, че енергоносителите са в основата на част от инфлацията". Според него заложените в бюджета над 8 млрд. за инвестиции трудно могат да бъдат реализирани до края на годината, защото няма проектна готовност за нужните инвестиции. "Да се надяваме, че по-голямата част от тях ще бъдат изразходвани и това ще доведе до спад на инфлацията".

По думите предложенията на управляващите са добри, но изискват време, а хората очакват проблемите им да бъдат решени веднага.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад