Хр. Проданов, БСП: Ние не искаме подмяна, а промяна на модела, по който се управлява България

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Това, което управляващото мнозинство прие миналата седмица с новия Изборен кодекс, е възможно най-лошият вариант. Гласуването с хартиени бюлетини и с машини ще доведе до невъобразим хаос в изборните бюра. Това е мнението на зам.-председателя на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов.

"Държавата вдигна ръце от всичко. Отговорник за провеждането на изборите, за закупуване или наемане на машини – всичко е в ръцете на ЦИК и те просто не могат да намерят изкупителната жертва, която после да бъде виновна за бъркотията в изборите. Целта на Борисов и управляваната от него партия и коалиция е да се създаде този хаос, за да се опитат да се възпроизведат на следващите избори”, каза Проданов.

"Ние не абдикираме от тази тема. Миналата седмица се борихме и защитавахме нашите предложения за изцяло машинно гласуване, за това държавата да поеме организирането на вота, закупуването на машини. За съжаление сме малцинство. Ние сме единствената опозиция и гласовете, които имаме, не ни стигат, за да прокараме идеите си”, посочи още Проданов.

Ние не искаме подмяна, искаме промяна – на модела, по който се управлява България, категоричен е депутатът. Какво значи експертно правителство в ситуация, в която мнозинството в Народното събрание е същото, а правителството е абсолютно зависимо от него?", коментира Проданов. Според него предложението за експертно правителство е пускане на поредната димка за печелене на политическо време и това мнозинство да изкара мандата си. По думите му БСП ще влезе във властта единствено и само през парадния вход.

Акценти