Христо Проданов: България е сигурна дестинация и хубаво място за почивка

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Това че някакви турски рибари били открили нещо като мини в Черно море е негативна кампания за българския туризъм. Призовавам да има положителни новини. България е сигурна дестинация и ние това трябва да обясним на европейските и на гражданите по света, които са посещавали България и коите имат желание да дойдат отново в България. Това каза Христо Проданов - министър на туризма в предаването "Денят започва с Георги Любенов".

"В териториалните води на Черно море няма мини, нека това да стане ясно и нека това да стане национална цел, да покажем пред света, че ние не сме гранична държава с Украйна", подчерта още Проданов.

Според него е възможно да има целенасочена политика от някои турски медии, които да ни покажат, че сме несигурна дестинация, за да не бъдем предпочетени от чуждестранните туристи.

"Според нашата информация има откъде да бъдат заменени украинските и руските туристи у нас. Това са съседните ни държави като Румъния, Сърбия, Северна Македония, Полша, Унгария и Чехия. Открива се директна линия между Краков и Варна, което е сигнал, че има засилен интерес от страна на Полша към България. Мисля, че ние трябва да насочим нашите усилия и средства там където имаме възможност за компенсация. Разчитаме и на българските туристи, защото наистина България е едно хубаво място и можем да изкараме хубава почивка", отбеляза министър Проданов. 

"Ще има сезон, който дори ще бъде по-добър от миналогодишния летен сезон", каза още министърът на туризма.

Вижте разговора във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад