И Бог създаде жената

Да обича един и да се омъжи за друг, докато е преследвана от трети - така "Бог създаде жената", която вълнува всички

Държава: Франция
Година: 1956
Времетраене: 90 минути
Гледайте по БНТ 1 на: 20.10.2024, 15:30
И Бог създаде жената
За продукцията

Романтична драма

Режисьор: Роже Вадим
В ролите: Бриджит Бардо, Курт Юргенс, Жан-Луи Трентинян и др.

ФАБУЛА


В Сен Тропе красива млада жена привлича погледитe и попада в объркана ситуация от чувства и намерения между двама братя и един богат ухажьор.

СЮЖЕТ

50-те години на ХХ век в Сен Тропе. 18-годишната Жулиет Арди няма родители и живее в дома на моралистична семейна двойка. Убедена, че знае какво иска, Жулиет е в погледите и в приказките на целия град. Денем работи в малка книжарница, вечер танцува в нощен клуб.

Младата жена е красива и свободолюбива, мечтае да напусне това рибарско селище с младия корабостроител Антоан Тардийо, вместо да отговори на ухажванията на шпиониращия я милионер Ерик Карадин (Карадайн).

В същото време, по-малкият брат на Антоан, Мишел, прави всичко възможно Жулиет да го обикне. Така и тримата мъже зависят от нейното внимание, докато самата красавица мисли за бягство. Какъв ще бъде изборът...

ФИЛМ

"И Бог създаде жената" е филмът, с който изгрява звездата на Брижит Бардо. Открива я режисьорът Роже Вадим, първо за себе си, после за целия свят, снимайки любимата жена в нейната естествена красота.

Сексапилна и освободена, Брижит Бардо печели внимание и предизвиква всички, особено пуританите. Красотата й изпъква в целия филм, който не е посрещнат навсякъде с удоволствие, има предпазни мерки от църквата и от лицемерни защитници на морала.

По време на снимките Брижит Бардо вече е омъжена за режисьора Роже Вадим, който убеждава продуцента и съсценарист Раул Леви да снимат този филм, не само заради нея. Съпътстващата интимна хроника е, че Брижит се увлича по партньора си на екрана - Жан-Луи Трентинян. Роже Вадим забелязва, не възразява и не се разделят веднага, а след година. Бардо ще преживее още увлечения. Музиката на Жилбер Беко няма да е случайна.

Мястото в сюжета е Сен Тропе със своя сив пейзаж от следвоенните години. Филмовата продукция съживява градчето - привлича погледи, инвестиции и това е началото на развитието му като съвременен курорт.


Колекционери забелязват колата в действието - много търсен модел Ланча Аурелия Спайдър от 1955, произведена в 250 бройки.

Красотата на Бардо създава филма "И Бог създаде жената", тя изпълва екрана и възхищава зрителите, почувствали се "близо до рая на земята с нейния образ".

Със срещата на Брижит Бардо и Роже Вадим започва биографичният сериен филм "Бардо".

Сен Тропе е мястото, в което Брижит Бардо се влюбва и избира да живее и днес.

"БАРДО"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад