Бардо

Как се роди звездата с "И Бог създаде жената"....

Държава: Франция
Година: 2023
Времетраене: 55 минути
Бардо
За продукцията
Всички епизоди

6-сериен филм
Биографична драма

Режисьор: Даниел Томпсън, Кристофър Томпсън

В ролите: Хулия де Нунес, Виктор Белмондо, Жералдин Пайас, Иполит Жирардо и др.

"БАРДО"

Сериалът "Бардо" представя живота на френската актриса и модел Брижит Бардо в периода от 1949 година, когато тя за първи път се появява на корицата на списание, до раждането на сина й през 1960, от втория й съпруг Жак Шарие.

"И Бог създаде жената" или как Роже Вадим "разкри" свободата на Брижит Бардо...

Началото на славата за Брижит Бардо започва от срещата й с Роже Вадим, първата й голяма любов, който открива Бардо за себе си, за самата нея и за света.

Роже Вадим е роден в Париж, с името Роже Владимир Племянников, син на руснака Игор Николаевич Племянников, емигрирал от Украйна във Франция, където се оженил за актрисата Мари-Антоанет Ардилуз. Семейството живее няколко години в Египет, където Племянников е вицеконсул в посолството. След смъртта му се връщат във Франция. Времената са трудни. Съпругата поема издръжката с хотелиерство в Алпите, а синът Вадим завършва журналистика в Университета в Париж и започва да пише не само статии. В Театъра на Сара Бернар младият Роже среща режисьора Марк Алегре и това е големият шанс в киното и за Вадим, и за Брижит.

В ролята на Роже Вадим е внукът на Жан-Пол Бeлмондо - Виктор Белмондо, завършил Театър и Драматургия, познат досега предимно в комедийни роли.

След горещата им среща и кратък брак Бардо и Вадим се разделят на върха на славата с "И Бог създаде жената" (1956).
Според Роже Вадим: "От момента, в който аз освободих Бардо и й показах как да бъде самата тя, нашият брак приключи".

Брижит е привлечена от партньора си в сюжета - актьора Жан-Луи Трентинян, но той се оттегля бързо и далече - в Алжир, където заминава като доброволец.
Бардо продължава, като вдъхновява Саша Дистел за хита "You're the sunshine of my life".

Роже Вадим и Брижит Бардо се разделят, но остават приятели, снимат заедно и продължават в други звездни връзки.
Вадим се свързва с Анет Стройберг, Джейн Фонда, Катрин Деньов, Ким Бейсингър, Мари-Кристин Баро. (най-рекламиран в мрежата е животът му с Джейн Фонда). Роже Вадим има деца от почти всичките си жени.

В живота на Бардо са Жак Шарие, Гюнтер Сакс, Серж Генсбург, Бернар Д'Ормал.



Брижит Бардо има само едно дете от брака си с продуцента и актьора Жак Шарие. Синът им Никола Жак Шарие живее в Норвегия.

Бардо не одобрява филмирането на живота си още през 2010 година в американска продукция, за която отхвърля избора на която и да е актриса в нейния образ и проектът спира.
Запитана през декември 2022 за този филм, 88-годишната Брижит Бардо казва, че е "безразлична, не понася биоепоси и не се интересува от този опит". Отказва да се срещне с актрисата Хулия де Нунес, не одобрява фалша и непотърсеното й съгласие от Френската телевизия. Брижит Бардо възразява, че е имала кауза "да освобождава жените" и пояснява, че нейната свобода има висока цена.

Брижит Бардо е родена в Париж, в богато консервативно семейство. Но не само родителите й са така целомъдрени в морала и възпитанието, а и повечето парижани, които са възмутени ат премиерата на "И Бог създаде жената". Успехът на филма идва не от столицата, а от провинциите и продължава зад граница.

Брижит Бардо се оттегля рано от екрана и от "светския" живот. Избира да живее в Сен Тропе, където е и днес. Каузата й за защита на животните й носи много повече истински приятели, но и....врагове, самата тя следва чисти принципи и не спестява истини.

Филмът "Бардо" се движи по повърхността на известността, предоставяйки това, от което се вълнува светът и тогава, и сега - сензация и повече голота.

Минисерията е създадена по сценарий на Даниел Томпсън и нейния син Кристофър Томпсън. Разпространява се от Франс 2 и Медиасет.

____________________________________

*В киното легендата за прелъстителната жена-икона не е нова. Преди Брижит Бардо тази слава е експонирана и експлоатирана с американския идол Мерлин Монро. През 80-те години на същия век американската индустрия се опитва да продължи "секси-модела" на Мерлин в телевизионна субпродукция с Памела Андерсън, която освен с атракция на екрана, се представя и за защитничка на животните, явно имитирайки Бардо, но твърде неубедително. В тон с модата "а ла Бардо" англичаните не иозостават със своята Елизабет Тейлър. По същото време италианците предлагат три "икони" наведнъж - Джина Лолобриджида, София Лорен и Клаудия Кардинале. Германците са първи и последни - с един по-стар и различен стил на Марлене Дитрих още от началото на ХХ век, когато Грета Гарбо не е шведска звезда, а американска...

*За въздействието на някои образи през годините заслугата е на британския фотограф Тери О'Нийл, превърнал в картина не една харизматична жена - от Брижит Бардо до Кралица Елизабет ІІ.

Фотографията на Бардо от Тери О'Нийл във филма "Петролотърсачките" е представена на аукцион от "Сотби".

Златна Романова

ФИЛМ

В шест епизода биографичният сериал "Бардо" проследява възхода на Брижит Бардо в следвоенна Франция между 1949 и 1959 г. На фокус е периодът от 15-ия до 25-ия ѝ рожден ден, като научаваме за нейното строго образование и копнеж за свобода, за мечтата ѝ да стане танцьорка и за брака ѝ с първата ѝ любов Роджър Вадим. Сериалът разказва за легендарното ѝ изпълнение в "И Бог създаде жената" и за кастинга ѝ с Анри Жорж Клузо за филма "Истината". Ще разберем как младата жена става завинаги "BB" - предизвикала толкова много омраза и обожание през живота си.

Хулия де Нунес

Младата актриса Хулия де Нунес пресъздава образа на Брижит Бардо благодарение на невероятната си прилика с нея в минисериала "Бардо", по сценарий на режисьорите Даниел Томпсън и Кристофър Томпсън.

Още като тийнейджър, всички забелязват приликата на Хулия с легендарната Брижит Бардо - плътната коса, нацупената муцунка, дивата естественост. На 23-годишна възраст на непознатата за широката публика Хулия де Нунес се пада честта да играе Брижит Бардо - една от най-желаните жени в света. И една от най-сложните. Пред камерата на актрисата се въплъщава в образа от ранните години на бунтарката Бардо у дома и на екрана, със свободата, с която предизвизка възгледите и погледите на всички.

Кой е в актьорския състав?

Хулия де Нунес, която е учила в École Périmony в Париж (театрална школа, в която са се изявявали Фани Ардан, Камий Котин и Франсоа Клузе), играе Брижит Бардо. На 20 години актрисата все още е сравнително непозната за широката публика, с тази роля дебютира на екран. За ролята на Роже Вадим студиото на France Télévision избира Виктор Белмондо, внук на Жан-Пол Белмондо. Жералдин Пайас и Иполит Жирардо играят родителите на Бриджит, Ан-Мари и Луи Бардо. Иван Атал, Ан Ле Ни, Луи-До дьо Ленкешан, Лоран Стокер от "Комеди Франсез", Оскар Лесаж и Ноам Едже се превъплъщават съответно в продуцента Раул Леви, агента на звездите Олга Хорстиг, режисьора Анри-Жорж Клузо, журналиста и телевизионен продуцент Пиер Лазарев и актьорите (и любовник на Брижит Бардо) Жак Шарие и Жан-Луи Трентинян.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад