Икономистът Ваня Григорова: Трябват спешни промени, така че българинът да се чувства на място в България

Предаване: Панорама, 07.01.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Разломите у нас вече са толкова големи, че вече видяхме много ярки символи на раздор в общности, които би трябвало да са заедно, заяви в "Панорама" икономистът и съветник в КТ "Подкрепа" Ваня Григорова.

"Мисля, че вече има някакво осъзнаване за това, че не можем да продължаваме да сме държавата с най-ниските заплати, с най-ниските данъци и оттам, разбира се, най-ниските пенсии. Силно се надявам новото правителство да чуе тези хора. Много спешно трябва да се случат всичките тези промени, така че българинът да се чувства на място в България, а не да си тръгва", заяви тя.

България е в тежки кризи, особено видими през последните две години. Освен здравна, имаме и криза на осигуряването, която сега пенсионерите усещат най-добре, защото те очакваха някакъв сериозен скок на техните доходи което не може да се случи.

"Ние вече не разчитаме на солидарност, разчитаме на благотворителност - събираме капачки. Не разчитаме на социална политика, защото тя често е, меко казано - неадекватна, а разчитаме на социална отговорност"

Когато имаме най-изкривената данъчна система в ЕС и когато Европейската комисия с всеки годишен доклад ни казва пряко, че тази система всъщност взима от по-бедните и оставя много свободни средства на по-заможните граждани, ние трябва да се вслушаме в това, но не е ясно защо политиците не го правят, допълни икономистът.

Какво още каза Ваня Григорова вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад