Илин Димитров: Удължаваме програмата за настаняването на украинските бежанци до 31 октомври

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Мярката за настаняването на украинските бежанци в хотели се продължава до 31 октомври на тази стойност, която е в момента, така ще може да се организира нова програма", заяви в "Денят започва" Илин Димитров, служебен министър на туризма.

По думите му трудно може да бъде планиран сезонът за догодина и затова се залагат буфери.

"Като цяло имаше туристи това лято. Добре е компенсациите за тока да останат и следващата година. За зимните курорти цените на тока, на газа и пелетите са ключови този сезон. Не мисля, че е скъпо по Черноморието, има всякакви ресторанти, въпрос е на избор", коментира Димитров.

Според служебния министър на туризма има сериозен ръст на балнеотуризма - 665 хиляди души, 17% от всички туристи които са дошли в България. 3 милиона и 300 хиляди души са избрали да почиват в България - половината са по морето, останалите са в планината. Услугата е добра като качество.

Той поясни, че целта е да се удвои броят на сертифицираните плажове.

"Зимният сезон върви добре, смени се начинът на рекламиране - с журналисти, инфлуенсъри, посланици. Разчита се основно на близкия пазар, записванията от Обединеното кралство вървят добре, има 30-процентен ръст", каза още Илин Димитров.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад