Илия Кузманов: Искаме 20% увеличение на заплатите в МВР

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Исканията ни са увеличение на основните заплати в Министерство на вътрешните работи с 20%. Това заяви в "Денят започва" зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов.

Той отбеляза, че в МВР се получава едно сериозно изоставане в сравнение с другите служители в сектор "Сигурност".

"Ние имаме претенции, че сме били и сме на първа линия и в този смисъл сме обидени. Оттогава ние изоставане с 15%. Няма да коментирам инфлацията. Но по тези причини искаме 20%", каза Кузманов.

По думите му в Бюджет 2022 не е предвидено финансиране на реформа, каквато гражданите очакват.

Кузманов изтъкна, че щатовете са проблем в МВР. "Всяка реформа започва със съкращения, които никога не са почивали на сериозен анализ, в резултат на което теренните работници са под необходимия за защита на населението от престъпления минимум, включително и при колегите от Пожарна безопасност".

Обясни, че са писали писма до коалиционните партньори и са получили отговори, в които пише, че не се предвижда увеличение за 2022, 2023 и 2024 година.

"Ние нямаме по-сериозен инструмент от протеста. С него информираме обществото, „е проблемът е нерешен и сериозен", каза Кузманов.

Улична престъпност има, тя не е изкоренена в нито една държава по света. Тя е плод на социални проблеми, които не се пораждат от МВР, но работата по разкриването на тези престъпления е наша и ние желаем да бъдем повече на улицата, коментира още той.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад