Има болнични легла за пациенти с COVID и с други заболявания в Перник

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Болницата за продължително лечение и рехабилитация в град Перник няма да работи две седмици, тъй като целият лекарски състав е в болничен. Повече от половината лекари са заразени с коронавирус, а останалите не могат да отидат на работа поради други заболявания. Заразени са и медицински сестри, и санитари. От общината уверяват, че след затварянето, за пациентите е осигурена нужната грижа.

"Към момента в Бюрото по труда в Перник има обявени над 20 свободни места за медици. Медицински персонал просто няма", заяви в "Денят започва" по БНТ зам.-кметът на града Стефан Кръстев.

Той обясни, че в тази болница работят физиотерапевти, кинезитерапевти, хора, занимаващи се със спорта гимнастика и тя няма условия да се занимава с хора с инфекциозни или белодробни заболявания, защото няма кислородна инсталация, няма инфекционисти, няма пулмолог.

"Проблеми с медицинските специалисти има и в Многопрофилната болница за активно лечение, както и в Специализираната болница за лечение на белодробни заболявания - това са държавни болници, които също изпитват недостиг на кадри", допълни зам.-кметът.

В Многопрофилната болница има легла и за пациенти, които не са с коронавирус.

А преди затварянето на болницата за продължително лечение всички пациенти са прегледани и съобразно състоянието им са били пренасочени за хоспитализация в другите лечебни заведения в града, или за домашно лечение.

Болнични легла на територията на Перник все още има - за пациенти с коронавирус и за такива с други заболявания, категоричен беше Кръстев. Но липсва медицински персонал.

Вижте още от разговора във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад