Има ли успешна формула за управление на столицата?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Нов модел за управление на столицата предлага формацията "Екипът на София", в която участват над 80 експерти във всички области, свързани с градската среда. Целта е да се изготви ясна програма с график за изпълнение от следващия кмет, който ще бъде избран през есента.

Голяма част от нашия екип участва в изработването на градската стратегия и визия за София, а и в общинското предприятие „Софияплан“. Този опит ни дава възможност да кажем следното: добре конструирана коалиция за изборите се превежда в добро управление след изборите. Това е нашата основна задача: да помогнем на политическите партии и да изпълним тези месеци до местните избори със съдържателна подготовка за това какво следва след тях, каза Жоро Пенчев, член на "Екипът на София".

Любо Георгиев заяви, че са разговаряли с Продължаваме промяната, Демократична България и Спаси София.

Но ключово за нас е разширяването на тази коалиция, която да надскочи партийните ядра и да включи активни граждански организации, като визирам кварталните групи. В последните години София има активна такава общност. Ако направим по-широка коалиция, ще убедим и голяма част от хората, които не гласуват, коментира арх. Георгиев.

Още във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад