Имунизацията в "зелените коридори" ще се извършва с ваксината на “Пфайзер”

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От 30 април до 10 май ще бъдат отворени "зелени коридори" за ваксинация. Гражданите не трябва да се записват предварително, но за да не се лутат, трябва предварително да проверят кои пунктове ще работят и с какво работно време. Това препоръча в студиото на “Денят започва” д-р Радосвета Филипова - секретар на Националния ваксинационен щаб.

“Празниците са дълъг период, хората вече са изморени и няма да работят всички обявени в заповедта на министъра пунктове. В понеделник всяка РЗИ ще ги обяви, ние също ще ги обявим на нашата страница. На този етап ваксините са налични, пунктовете са налични, готовността на Министерство на здравеопазването е налице, остава гражданите да решат къде ще се имунизират”, уточни тя.

По думите ѝ в момента избор на ваксина не навсякъде може да се направи.

“Практически имунизацията ще се извършва с ваксината на “Пфайзер”, която е РНК ваксина. Продължава да има желаещи за “Астра Зенека”, което е логично, защото ваксината е в употреба в целия свят. Така че има избор и за тази ваксина, но на този етап ваксината е “Пфайзер”, добави  д-р Филипова.

Какво още каза секретарят на Националния ваксинационен щаб вижте във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад