Ина Савсун: Разчитаме на подкрепа от Запада, за да може да спечелим войната колкото се може по-бързо

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Депутатът от парламента на Украйна Ина Савсун сподели за "Светът и ние", че се намира в Западна Украйна, където е на посещение при сина си, когото не е виждала повече от три седмици. Тя каза, че и в Западна Украйна се усеща присъствието на руснаците, но ситуацията в Киев е непоносима.

Миналата вечер е бил ударен голям търговски център, последвала е голяма експлозия. Убити са 8 души, разказа тя.

"Ние сме изтощени. Болниците ни са претъпкани с хора", призна тя и допълни, че въпреки това никой не се отказва да участва в спасителните акции.

Руските сили се опитват да атакуват откъм море, но днес украинската артилерия е ударила един от военните кораби на Русия, каза още Ина Савсун.

Не сме информирани за плановете на беларуската армия и не знаем дали тя ще подкрепи Русия, но на Лукашенко не може да се вярва. Беларуската армия е много малка, не е обучена да воюва. Ние не искаме да се бием срещу беларусите, заяви Савсун.

Разчитаме на подкрепа от Запада, за да може да спечелим войната колкото се може по-бързо. Благодарни сме на всички страни, които се включват и оказват подкрепата си, налагайки санкции на Русия или оказвайки друг вид подкрепа. Благодарни сме на България за подкрепата.

Тя изрази надежда разговорите на Байдън на европейския континент да доближат добрия изход на кризата и избягването на Трета световна война.

Савсун подчерта, че в Украйна очакват небето им да бъде затворено и ще бъдат спасени много човешки животи, а това ще доведе и до очакваната развръзка.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад