Интелектуалци с апел да се състави правителство - коментар на Евгений Михайлов и Тодор Тагарев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Как червените линии в родната политика да станат точки за обединение? В студиото на “Денят започва с Георги Любенов” гостуваха кинорежисьорът Евгений Михайлов и военният експерт и бивш военен министър Тодор Тагарев, които са сред 100-те интелектуалци, които призоваха партиите в 49-ото Народно събрание да бъде съставено правителсто около ясни приоритети.

“В този призив няма предложение за създаване на коалиция, няма предложение, становище дали правителството да се състави с първия или втория мандат, няма индулгенция за господин Бойко Борисов, както казват много хора. В призива има няколко основни приоритета, върху които са изразявали съгласие 3/4 от партиите, които сега ще имат народно представители - приоритети, около които много лесно ще може да се направи обединение на много повече хора от 50% и върху които, според мен, си струва да дискутираме и да търсим варианти за съвместни действия през следващите месеци”, каза Тодор Тагарев, който е сред подкрепилите призива.

“Ако нямаме достатъчно разум и не разбираме, че в този момент при цялата пропагандна хибридна московска атака към България по всички линии - и със зърнени протести, и с Дунав мост, и с всякакви недоволни, и с петата колона тука - кремълската, от военни доброволчески формирования, тип “Шипка”, и всичко останало, и възходът на “Възраждане”, ако хората от ДБ и ПП, които казват “не, та не”, не разбират, че с това поведение ще докарат “Възраждане” до втора политическа сила, а най-вероятно при гласуването в чужбина - до първа”, обясни Евгений Михайлов и допълни: “Това не мога да си го обясня.”

Какво още каза гостите в студиото вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад