Ирена Анастасова: Разбирателство за парите трябва да бъде постигнато, защото става дума за оцеляването на големи групи хора

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Срещата на БСП с главния прокурор беше по негова молба, това каза в "Още от деня" зам.-председателят на БСП, депутат от ПГ на "БСП за България" Ирена Анастасова.

Позицията, която той застъпи по време на срещата е, че търси диалог и че смята, че диалогът с институциите, включително и с НС, не е достатъчен и затова има проблеми в дейността на всички институции, посочи тя.
Главният прокурор освен това смята, че за да няма конкретни действия по високите етажи на властта и произнесени присъди са виновни законотворците и некачествените закони, допълни Анастасова.

По време на срещата с Иван Гешев представителите от БСП са заявили, че от партията са му поискали оставката и не се отказват от това си искане.

Темата за бюджета Ирена Анастасова коментира, като категорично подчерта, че в този парламент разбирателство за парите трябва да бъде постигнато, защото става дума за оцеляването на големи групи хора в обществото и че служебният кабинет трябва да внесе бюджет.

"Тезата, че служебният кабинет не внася в момента Бюджет 2023, защото всички ще се надговаряме и ще правим огромни харчове предизборно, е безпочвена", заяви тя. Припомни, че миналата година по същия начин е бил коригиран внесеният бюджет, като не са били направени масови харчения и че като народни представители не си дават сметка, че трябва да бъдат направени разумни плащания.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад