Искра Михайлова, "Възраждане": Въглищните централи са ключови за енергетиката ни

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Въглищните централи са ключови за енергетиката ни. През студени дни над 52% от енергийния микс се произвеждаха именно от въглищните централи. Представете си да ограничим капацитета им на 40%, както е заложено до 2026 г., или да ги няма изобщо. Ние имаме нужда от тези централи, за да имаме спокоен достъп до електроенергия и нормални цени за бита. Това каза в "Денят започва" Искра Михайлова - депутат от ПГ "Възраждане".

По думите ѝ 12 000 работни ще бъдат загубени в старозагорския регион, ако се изпълни частта за енергетика в Плана за възстановяване до 2026 година, а до 2038-а ще бъдат закрити още 15 000, без да бъде гарантирана алтернатива.

"Затова и ние от "Възраждане" още със старта на 48-ото Народно събрание са внесохме проект на решение, с който искаме промяна на Плана за възстановяване и устойчивост в частта "Енергетика", където искаме да бъдат премахнати текстовете, които казват, че до 2026 година трябва с 40%  да намалим капацитета на въглищните централи, а до 2038-а да ги затворим и излизането на битовите потребители на свободния пазар. Смятаме, че изобщо не е времето за това", заяви Михайлова.

Какво още каза депутатът от ПГ "Възраждане" вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад