Искрен Веселинов: Република Северна Македония тепърва има да преоткрие своето минало

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Продължават да се коментират отношенията на нашата страна с Република Северна Македония. "Страстите в България се успокоиха и много сериозна подкрепа на гражданите има за позицията, която България зае. Страстите в Република Северна Македония тепърва ще горят, защото те имат да прочетат собственото си минало", смята депутатът от Обединени патриоти/ВМРО Искрен Веселинов.

По негово Репубика Северна Македония тепърва има да преоткрие своето минало.

"Три десетилетия ние се движихме по линията на компромиса. Имайки ги за най-близките хора, за най-близкия народ ние допускахме компромиси, компромиси, компромиси. Ако яхме допуснали този последен компромис, мисля, че ти никога нямаше да се върнат към дебата за миналото", каза депутатът.

Това, което страната ни е поискала е да има още една преговорна глава за добросъседство, за има ясна пътна карта и да имаме в лицето на Република Северна Македония един приятел и един съюзник в Европейския съюз, а не държава, която гради своята идентичност на антибългаризъм, обясни Веселинов.

Според него ние сме били последавтелни, но и доста толерантни. В случая имаме твърда позиция, за която той се надява правителството да продължи да отстоява.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад