Ива Митева: В политиката има все повече амбиции и все по-малко опит, по-малко знания, по-малко можене

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Влязох в политиката, водена от желанието ми да видя нещата от другата страна, да се опитам да погледна с очите на законодателя и да се опитам да разбера защо взима определени решения. Не съм член на "Има такъв народ". Влязох като експерт и се опитах да дам най-доброто от себе си, това каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" юристът и бивш председател на НС Ива Митева.

Възхищавам се на Слави Трифонов, възхищавам му се като творец, възхищавам му се като човек, но имам леко несъгласие с някои негови действия, призна тя. Допълни, че многократно е разговаряла за това с него и затова в момента двамата си дават време.

Митева каза още, че в момента е в неплатен отпуск.

Политиката се превърна в поточна линия, защото в нея има все повече амбиции и все по-малко опит, по-малко знания, по-малко можене. Хората като че ли се гнусят да участват в политиката, коментира тя.

"Сещам се за нещо, казано от Кристиан Таков, че зад нежеланието да се омърсиш с власт и отговорност стои страх и мързел. И докато аристократите на духа се гнусят, гнусните могат да управлявват. Доброто, казва той, е дезорганизирано, а злото е в стройни редици. Затова е нужна промяна. Само че тази промяна не трябва да бъде революционна, споре мен, а еволюционна. Тя трябва да бъде задълбочена и обмислена", обобщи тя.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад