Ива Митева: Въвеждането на хартията и машината не доведе до по-висок резултат

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За да се направи добро представяне, трябва време, хора и пари. За съжаление ние не разполагахме с нито едно от трите. Резултатът, който имаме – около 9 хил. гласа, са дадени след разговори с личен контакт, честни и без нито един лев, даден срещу тях, каза за представянето на коалиция „Заедно“  Ива Митева.  

Според нея въвеждането на хартията и машината „не доведе до по-висок резултат, не доведе до повишаване на резултата на тези, които го предложиха. Но породи доста въпроси“.

„Около 45 хил. недействителни бюлетини, много замацани протоколи – с над 70 грешки. Много липсващи резултати. Идвайки насам, колеги ми пращаха за секции, в които има липсващи резултати. Дадоха за пример 88 ОУ – 66 секция, гласували 10 човека за нас, 3 отчетени резултата. Секциите са около 11 600, един глас да е взет, процентът се променя“.

Тя обясни, че последната промяна на Изборния кодекс от 2021 г., когато се е въвело изцяло машинното гласуване, е била много добра.

Сега по този Изборен кодекс не съм работила, но смятам, че има много проблеми в него. Не смятам, че беше правилно да се гласува с машина, след това вотът да се брои на ръка. Затова гласовете липсват, посочи Ива Митева.

И допълни, че „Изборният кодекс се прави с политически интереси. И винаги преди избори“.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад