Светослав Малинов: Може да има правителство, зад което да застанат ГЕРБ и ПП-ДБ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Коалиция няма да има, но може да има правителство с мнозинство в парламента, зад което да застанат и ГЕРБ, и ПП-ДБ, и още формации. Това заяви в студиото на "Още от деня" политическият анализатор доц. Светослав Малинов.

Той отбеляза, че когато се говори за работещо мнозинство, не означава, "че се загърбват различията, че се забравя миналото, че се оневинява ГЕРБ, че се признава, че обвиненията по "Магнитски" нямат смисъл".

"Означава, че всички осъзнават кризата, в която се намираме, и пътят към това е правителство, което да стъпи на предварително договорено мнозинство в парламента, в което няма да има ярки политически фигури, които да дразнят, които да създават усещане за конфронтация и продължаване на кампанията. Бих го нарекъл "правителство на временното примирие". След това на местните избори по конституция сблъсъкът си продължава, но до тогава можем да въведем ред, чрез такава формула", обясни политическият анализатор.

Според него най-добре е първата и втората политическа сила да постигнат съгласие по въпроса.

"Това правителство не може да бъде политическо, но трябва да има ясен дневен ред, който беше започнал да се готви още в предишния парламент. Това са поредица от закони и мерки, свързани с кризите, които ни връхлетяща, и проблемите, които имахме, през последните две години", каза още доц. Малинов и го изброи: "Планът за възстановяване и развитие и необходимите законови промени, мерките за Шенген, необходимите мерки за еврозоната, външнополитическата ориентация, която стабилно вече трябва да бъде определена и, разбира се, нашият бюджет."

По думите му това е единствената реалистична формула, която трябва да се реализира с втория мандат.

Какво още каза политическият анализатор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад