Ивайло Мирчев, ДБ: Песимисти сме, че третият мандат може да роди нормално управление на страната

Предаване: Панорама, 28.10.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Ние абсолютно категорично сме заявили, че правителство с мандат на ГЕРБ не можем да подкрепим, от тук нататък на ход са "Продължаваме промяната" с втория мандат, тъй като сме песимисти, че третият мандат може да роди нормално управление на страната", заяви Ивайло Мирчев от "Демократична България" в "Панорама". 

Той подчерта, че имат много ясни приоритети и първото, което искат да чуят р какво точно ще предложат от "Продължаваме промяната" с втория мандат, за да знаят в каква степен могат да ги подкрепят и да се включат. 

"Нашите приоритети много отдавна сме ги казали и те се различават доста от действията на ГЕРБ, а не каквото ГЕРБ по някакъв начин декларира, защото между декларациите на ГЕРБ и действията им в пленарна зала има огромна разлика". подчерта Ивайло Мирчев.

Той посочи, че нови избори ще бъдат вредни за страната и това са го казали и от трибуната на предишния парламент по време на вота на недоверие. 

"Казахме им: вие в момента може да свалите това правителство, но нямате план, може да спечелите следващите избори, но нямате партньор за управление и няма да управлявате, нямате партньор, защото отказвате да поемете отговорност за корупционния модел", припомни депутатът от "Демократична България".

Мирчев коментира и един от приоритетите им - приемането на еврото. И за тях голямата изненада е промяната на позицията на БСП по този въпрос.  

"Ние сега ще направим всики усилия евентуално да влезем на 1 януари 2024, но не и с бюджета, който ни предлага служебното правителство", каза той. 

Какво още каза Ивайло Мирчев вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад