Ивайло Мирчев: Изненадани бяхме, че първият законопроект в Народното събрание е точно за хартиената бюлетина

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За "Демократична България" не е изненада, че БСП искат връщане на хартиените бюлетини, но е изненада това, че първият законопроект, който е бил внесен в това Народно събрание, е точно за хартиената бюлетина, посочи в "Говори сега" Ивайло Мирчев.

"Този законорпект трябваше да мине на второ четене и в зала. И такъв беше планът на колегите от ГЕРБ, включително бяха предупредили администрацията на Народното събрание и жените от бюфета, бяха започнали да осигуряват повече храна, тъй като се очакваше среднощно заседание поради многото промени, които трябваше да бъдат гласувани", каза депутатът от "Демократична България".

Той припомни, че на предния вот са направилин всичко възможно хартиената бюлетина да не се връща и никога не са крили това.

"Ние намираме това за изключителна щета за обществото. Хартиената бюлетина разделя обществото, всички знаят какво се случва, когато хартиената бюлетина влезе в сила, хартиените протоколи...", заяви Мирчев.

Подчерта, че са били изненадани от 18-часовото заседание на комисията, което е било по настояване на председателя, който е от ГЕРБ.

"Надяваме се хората много добре да виждат какво се случва и следващия път, ако наистина отидем на избори на 5 или 12 март, много добре да преценят кой какви действия е имал в Народното събрание и тук е мястото да кажа, че не искаме да ходим на избори", посочи Ивайло Мирчев.

Вижте целия разговор.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад