12-годишният Сашко е намерен от планински спасители

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

12-годишният Александър е намерен жив и здрав в дълбоко и непроходимо дере в местността "Червена могила" край Перник. Детето е открито от доброволците от клуба по парапланеризъм Веселин Георгиев и Милко Михайлов в 14.27 часа днес.

Веднага след намирането му Александър е откаран в болница "Пирогов". Баща му също е с него в лечебното заведение.

Детето е с лека дехидратация, но в стабилно и добро състояние, заяви министърът на здравеопазването Асен Меджидиев.

Сашко беше в неизвестност от 9 дни, след като изчезна на 11 ноември. Вчера баща му обяви награда за сина си от 100 000 лв.

Към момента няма данни, които да сочат, че някой е приютил Сашко през дните, в които се издирваше, или че е държан някъде против волята му. Въпреки това е образувано разследване, което да покаже къде е било момчето през изминалите дни и дали не е държано някъде на сила и не е изведено след обявената парична награда.

Доброволците, открили момчето, заявиха, че не искат парите и че участват в акцията от първия ден без да очакват награда за това.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева коментира в "Говори сега", че все пак за прокуратурата е учудващо как детето е оцеляло толкова дни на такова място и затова образува досъдебно производство, което да установи какво се е случило с момчето през изминалите 9 дни и дали то не е било отвлечено и изведено след обявената награда.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад