Ивайло Мирчев: Поведението на служебния кабинет е като на хора, които искат да вкарат отново "Газпром" в България

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пред ГДБОП днес заявих това, което и публично съм казвал, че част от службите очевидно не работят в интерес на националната сигурност на страната, това каза в "Още от деня" Ивайло Мирчев от "Демократична България".

Прокуратурата е образувала проверка и аз се явявам на тази проверка в ГДБОП, за да дам сведение за това, което аз знам.

"Моите впечатления са от закритите заседания на Народното събрание, където изслушваме службите, от заседанията на Комисията за контрол на службите в НС и от прочетеното в Секретно деловодство в НС, където всеки депутат има достъп."

Тези заключения не са случайни. Те присъстват в доста доклади на различни институции, отбеляза той. Допълни:

"Казах това, което считам и включително им показах един доклад за руското влияние в Източна Европа. Надявам се колегите в ГДБОП да го вземат предвид."

Мирчев подчерта, че просто службите трябва да се реформират.

Ивайло Мирчев коментира и темата с доставката на природен газ за България, както и интервюто на енергийния министър в предаването, като заяви, че "ако един министър е истински държавник и преследва интереса на България, той не просто ще отиде до Гърция, Турция и ще разговаря за тези доставки, за осигуряването на слотовете в Ревитуза. Той, ако трябва ще спи на входа на гръцкия газов оператор или на входа на вратата на министъра в Гърция, обаче ще осигури енергийните доставки, защото това е изключително важно за страната ни."

Не може да откажеш шест танкера с газ и после да обясняваш, че няма газ. "Газпром" не е надежден доставчик, посочи той.

Това е и основната причина България да не разчита на тях. Освен това цената от "Газпром" не е по-ниска. Третата опасност е провал на арбитража.

Подчерта, че в момента се удвоява капацитетът на газовия терминал в Ревитуза в Гърция.

"Първото, което трябва да направи правителството, специално и този министър - трябва да отиде в Гърция, да договори свободни слотове, за да можем да вкараме газ оттам."

Поведението на служебния кабинет е като на хора, които искат да вкарат отново "Газпром" в България, категоричен е той.

Мирчев се спря и на темата "Лукойл", като заяви, че по най-консервативни оценки на месец България губи 250 млн. лева в цената на горивата от това, че схемата на работа на "Лукойл" с източването през "Литаско", не позволява бензинът на бензиноколонките да бъде много по-евтин, каза в заключение Ивайло Мирчев.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад