Иван Демерджиев: Определено има атака на прокуратурата към МВР

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Иван Демерджиев, вицепремиер и министър на вътрешните работи, не изключи възможността за нов мандат на служебно правителство, като отбеляза, че това зависи от парламентарно представените партии. Той коментира работата на МВР, като отбеляза, че неправилна и невярна мантра е повишаването на престъпността в страната.

"Алармира се от известно време съществено повишаване на битовата престъпност, ами същественото повишаване расте с половин процент спрямо предходната година, но разкриваемостта е нараснала 7%", каза Демерджиев.

Коментира и думите на Иван Гешев, като подчерта, че главният прокурор "алармира неподходящо и неправилно, това не е първият случай, в който той се намесва доста неподходящо и неправилно", като отправи препратка към случая с таксиметровия шофьор, където Гешев е имал много активно участие, след което се е оказало, че няма повод за такова участие.

Вътрешният министър посочи, че главният прокурор доста често заема позиция по тематата с пътната безопасност и го посъветва да провери колко производства са прекратени от прокуратурата и какви са мотивите за това, колко споразумения има сключени от страна на прокуратурата по този вид дела.

"Определено има (атака на прокуратурата), но ние не се притесняваме от тази атака, вършим си работата, нашият стремеж е да осигурим на българските граждани две много важни неща в тези времена на наслагване на кризи - това е сигурност и спокойствие", заяви Иван Демерджиев.

Отбеляза, че при Бойко Рашков че войната междиу МВР и прокуратурата е била война на думи, всички досъдебни производства, които е намерил в министерството, са били блокирани вследствие на тази война на думи.

"В момента огромен процент от тези производства се движат и аз очаквам следващите седмици да излизат резултатите под формата на обвинителни актове - в това число и за магистралите, в това число и за чувалите, в това число има и доста интересни и сериозни разработки, които касаят включително и сериозни политически играчи, в това число доста тежки криминални производства по линия на наркоразпространение", каза служебният министър на вътрешните работи.

Посочи, че някои от тези политически играчи са на доста висока позиция: "Говоря за хора, стояли много високо в държавата, които и сега са част от политическия живот".

Какво още каза Иван Демерджиев за Шенген, прочистването в министерството вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад