Иван Иванов: Това управление е нужно на държавата

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Земеделският министър Иван Иванов заяви, че е изненадан от решението на Слави Трифонов да изтегли министрите на "Има такъв народ" от управлението.

„Подобно поведение на коалиционен партньор винаги поднася неприятна изненада. До този момент диалогът в коалицията е вървял и сме намирали решение на всеки един от проблемите. Но днес това беше наистина изненадващо за всички“.

Ние 5 години се борим с един порочен модел – модела на корупцията, който докара държавата до състояние, в което гражданите да се чудят кой път да поемат. Споделяме изразеното от министър-председателя, че основната цел на тази коалиция е да бори корупцията. Ние искаме една стабилност, в която общественият ресурс да бъде насочен към данъкоплатеца. Държавата да бъде този разпределител на средствата, които постъпват в хазната. И съответно гражданите да бъдат удовлетворени от тези, които ги управляват. Към настоящия момент правителството изпълнява тези ангажименти, каза Иванов.

Той смята, че кабинетът е направил и невъзможното, за да стабилизира държавата в безпрецедентната криза.

И допълни, че на заседание на изпълнителното бюро на БСП е взето решение, че управлението е нужно на държавата. „Особено в сложен момент, когато трябва да се приеме актуализацията на бююджета, за да може гражданите да не търпят тегобите на кризата, която е следствие от войната. Да може да се увеличат пенсиите и да се покрият разходите, които гражданите търпят поради увеличението на цената на енергийните ресурси“.

Иванов заяви още, че БСП ще се опита да работи с кабинет на малцинството.

„Нашата политика винаги е била максимално открита. Работим максимално открито пред медии и граждани. Всяко едно решение, което се взема от наша страна, се артикулира предварително и не влизаме в никакви договорки. Това е политиката и на нашите коалиционни партньори. Те изразха своето желание да се продължи, защото в противен случай хаосът, който ще настъпи и ще хвърлим държавата в безвремие, е вреден за всички“, подчерта Иванов.

Всеки непремислен ход в тази ситуация ще доведе страната до непредсказуеми последици, предупреди той.

Посочи също: „Мандатоносителят е „Продължаваме промяната“. Решението в този момент е тяхно. Към настоящия момент ние подкрепяме политиката на правителството. Част сме от това правителство“.

И повтори, че актуализацията на бюджета е жизненоважна за българските граждани.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад