Иван Иванов: За мен е чест и гордост да бъда част от екипа на Младен Кръстаич

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бившият футболист Иван Иванов говори за предаването "Арена спорт", след като стана ясно, че влиза в щаба на новия селекционер на националния отбор Младен Кръстаич.

Бившият бранител заяви, че за него е чест и гордост да бъде в екипа на сърбина и разкри малко повече какви ще бъдат неговите функции в щаба.

"За мен е чест и гордост да бъда част от екипа на Младен Кръстаич в националния отбор. Най-важното нещо обаче е да бъда от полза на треньорския екип и на момчетата, които ще бъдат в отбора през този период. Мисля, че голяма част от тях ги познавам и мога да им бъда полезен. Говорихме веднъж с Кръстаич, но ще направим още една среща скоро, за да доизчистим това точно какви задачи ще изисква от мен. На първо четене трябва да ходя на максимално много мачове от първенството през този месец. Ще направим план на кои точно", сподели Иванов.

Настоящият треньор на юношите в Славия разкри малко повече и за личните си впечатление от Кръстаич от времената, когато той играеше в Партизан, а сърбинът беше директор в клуба.

"Като треньор все още не го познавам добре, защото по мое време той беше все още директор. Говорили сме много пъти за футбол. Той има бляскава кариера като футболист на много високо ниво. За мен лично, докато той имаше управленски функции всичко функционираше много добре. Мнението ми е изцяло позитивно. Мога да кажа, че той заедно с треньора по онова време оказаха много позитивно влияние върху моята кариера, така сега се чувствам длъжен да му помогна. Той има нужда от местен човек, който да го въведе, макар че ние сме балканци. Манталитетът е подобен. И те имат същите проблеми като нас, но те разполагат с по-класни футболисти", коментира футболист №1 на България за 2013 година.

Иванов, който в своята кариера записа 41 двубоя за националния отбор говори и за това какво според него трябва да се промени у настоящите футболисти на "лъвовете".

"За мен първо трябва да се втълпи на играчите, че могат да играят такъв футбол, с който да се надиграват със съперниците. Ще бъде трудно и отново може да се стигне до някой негативен резултат, но по-добре е самите футболисти да вярват, да знаят какво правят с топката, да създават положения, да притискат съперника, а не просто да бъдат боксова круша за 90 минути и само да се защитават. Това ще бъде едно от основните неща. Да има организация, всеки да знае какво прави и да се атакува често", заяви Иванов.

Бившият бранител коментира и изказването на новия селекционер, който при представянето заяви, че ако самият той е по-голям патриот от всички футболисти, то има проблем

"Така е. Аз съм бил в Сърбия и там първо дават мило и драго за страната си и след това за тях. При нас българите като манталитет и патриотизъм сме една крачка по-назад и може би това, което той каза е вярно", сподели Иванов.

Бившият футболист, чиято кариера премина през отбори като ЦСКА, Партизан, Базел, Локомотив Пд, Берое, Панатинайкос и др. разкри и колко време ще му бъде нужно на Младен Кръстаич, за да постигне успехи.

"Нещата са много комплексни. Някой път могат да се случат много бързо. Зависи от напасването между треньора и играчите. Аз много пъти съм казвал, че ако треньорът има въздействие върху играчите, месец два са напълно достатъчни, за да се види промяна. Знаем, че работата в националния отбор е малко по-оскъдна, но няма значение. Когато един играч на националния отбор чака с нетърпение да дойде лагер, дата и мач за страната си и да бъде повикан, тогава нещата ще изглеждат много по-добре", завърши Иванов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад