Иван Кръстев за война в Украйна: Ситуацията в следващите месеци по-скоро ще ескалира, отколкото успокоява

Предаване: Панорама, 24.02.2023

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За да започне война, е достатъчна една сила, но не е достатъчна, за да завърши. Разликата е в това, че ако утре Русия реши да прекъсне бойните действия, това е краят на войната, а ако Украйна реши да прекъсне бойните действия, това е краят на Украйна. В този смисъл ситуацията в следващите 6-8-10-12 месеца по-скоро ще ескалира, отколкото успокоява. Такава прогноза направи в студиото на "Панорама" политологът Иван Кръстев в коментара си по повод първата година от началото на войната в Украйна.

"Ако сте гледали внимателно обръщението на руския президент отпреди три дни, там не става дума, че войната трябва да спре - става дума затова, че войниците имат право на две седмици отпуска на всеки две седмици. Това е съобщение за война, която няма да спре. И другото - един от руските блогъри показа, че нито един от хората, които са били в залата, докато президентът Путин чете своята реч, няма син или дъщеря, които да се бият в Донбас", подчерта той.

Според него и двете страни са убедени, че времето работи за тях и "това е един от големите проблеми, пред които сме изправени".

Какво още каза политологът вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад