Иван Таков: БСП не заслужава такова отношение и поведение

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В момента сме свидетели на това как една група от хора, които имат някакви междуличностни конфликти, продължаващи доста дълго време, съсипват облика на партията и самата партия като цяло е изправена пред огромни предизвикателства и рискове. БСП не заслужава такова отношение и поведение. Поколения социалисти са работили за издигането и изграждането на идейния облик на тази партия, внякои са загубили и живота си в едни по-мрачни години, така в "Денят започва" председателят на БСП-София Иван Таков коментира инфарктното заседание на 50-я конгрес на Българската социалистическа партия.

Сподели, че преди конгреса е разговарял със съпартийци и ги е призовал към разум и смирение предвид предстоящите поне два избора тази година.

"Резултатът е, че на Конгреса 14 делегати бяха изключени. 10 от тях членуват в София, а 5 от тях са членове на Градския съвет. 1 от тях е секретар на ИБ на Градския съвет. 1 е председател на Районен съвет", отбеляза той.

По думите му споровете в партията на идейна основа, са заменени от междуличностни спорове и това трябва да спре. Тези изключвания не са на идейна основа, каза той.

"Трябва ясно да си дадем сметка, че по този начин не бива да се продължава. Различното мнение не бива да бъде санкционирано с изключване", каза Таков и потвърди, че съжалява за изключването на делегатите.

Иван Таков подчерта, че във втория списък със санкционирани по закона "Магнитски" прави впечатление, че присъстващите там в по-голямата си част са свързани с ядрената енергетика. "Познавам двама от санкционираните - и Румен Овчаров, и Николай Малинов. На Конгреса Румен Овчаров даде своите обяснения и няма нужда да ги повтаряме."

Целия разговор вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад