Иван Топчийски, "Булгаргаз": Заварихме едно дружество без съдържание

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ден преди вписването на новото ръководство на "Булгаргаз", старото е освободило целия мениджърски екип. Това заяви в предаването "Още от деня" председателят на Съвета на директорите Иван Топчийски.

Заварихме дружество без съдържание, подчерта той.

"Това е дружество със стратегически интерес. Освен това на старото ръководство е предложено обезщетение от над 170 хиляди лева. А тези договори е можело да бъдат прекратени без обезщетения", смята Топчийски.

Той тълкува освобождаването като знак, че старото ръководство не иска да има никаква следа какво се е случвало назад във времето. Във всичките 66 бройки, 25% седят в графата свободни, каза Иван Топчийски .

Вземанията на дружеството са нараснали главоломно, защото компанията не е успяла да събере 206 млн. лв просрочени вземания на "Топлофикация- София", са прехвърлени към БЕХ с договор на цесия, каза Топчийски.

И уточни, че новото ръководство трябва да търси стабилизация на компанията.

Цената на газа може да падне с 2 до 3% освен обявените 18% от февруари, каза още Иван Топчийски. Това ще стане ясно следващата седмица.

И допълни, че цената се определя на база на предложение от "Булгаргаз", а се приема от КЕВР.

"Липсва връзката между двете звена. КЕВР трябва критично да погледне на тази ситуация",смята Топчийски.

Той напомни, че договорът за доставка на азерски газ изтича в средата на тази година, а няма никакво предаване и приемане на документи между старото и новото ръководство на "Булгаргаз".

Затова започва подготовката на тези преговори. Прави се всичко възможно газовата връзка да заработи от юли и проектът да се завърши скоро, увери Топчийски. Тепърва ще се търсят документи, като пътната карта от 2017 г.

Относно президентското предупреждение за промяна на модела и вкарването на посредници, той уточни, че няма такава информация.

По темата за запасите в Чирен, Топчийски уточни, че не са нарушени, а са намалели и допълни, че са резерв който балансира потреблението.

Вижте разговора във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад