Извънредно студио "Стига насилие!"

Цялото предаване
В предаването
Всички броеве

Хората срещу насилието. Парламентът и законите срещу насилието. Какви са причините за това и работи ли се по превенцията на проблема.

Борис Станимиров: Имаме тежък проблем с насилието в обществото изобщо

Един от принципите в парламентаризма е, че не трябва важни решения да се взимат под действието на силни емоции или уличен натиск. Това каза Борис Станимиров, бивш депутат.

Българското общество е толкова развълнувано и тревожно в усещането си за липса на справедливост, че е задължително да има реакция, но за мен извънредно заседание и прекъсване на отпуската е лош ПР.

Станимиров подчерта, че в България има системен проблем с насилието и толерантността в обществото от страна на институциите.

Домашното насилие има специфики и затова се нуждае от специално законодателство и специално третиране. Жертвите на домашно насилие най-често са в зависими отношения с насилника, те живеят в едно домакинство, зависими са от него психологически и финансово. Това ги поставя в една по-уязвима роля, но имаме тежък проблем с насилието в обществото изобщо. Коренът на проблема е усещането за безнаказаност, каза Станимиров.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад