Джо Байдън: Това е денят на Америка! Това е денят на демокрацията, историята, надеждата, решимостта

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Това е денят на Америка! Това е денят на демокрацията, историята, надеждата, решимостта. С тези думи започна речта на 46-тия президент на САЩ Джо Байдън.

„Америка премина през предизвикателствата и успя да ги преодолее. Ние сме тук, за да отдадем дължимото на каузата на демокрацията. Гласът на хората беше чут. Гласът на хората още веднъж доказа, че демокрацията е ценна, крехка, но ще пребъде.

Гледаме напред по типично американски начин – смел, оптимистичен. Ние сме нацията, която знаем, че можем и трябва да бъдем! Силата на нашата нация ще пребъде! Всичко зависи от нас. Нашата нация е велика, ние сме добри хора. Продължаваме напред, предстои ни много в тази зима на опасности“, каза американският президент в първата си реч.

Той посочи коронавируса, теорията за превъзходството на бялата раса, екстремизма, гнева и разделението сред основните предизвикателства пред страната.

Обединени, можем да направим велики неща – да възстановим работни места, децата ни да учат в безопасни училища, да надделеем над смъртоносния вирус, да направим Америка водеща сила за добро в света, каза Байдън.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад