Как да използваме буферните паркинги

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Клиент на буферен паркинг беше таксуван за престой, въпреки че има редовна карта за метрото и паркингът би трябвало да е безплатен. Какъв се оказва проблемът и най-важното - как да не попадаме в подобна ситуация? Отговорът потърси репортерът на "Денят започва" Софи Цветкова.

Услугата "Паркирай и пътувай" е доста разпространена сред столичани - удобно е, когато отиваш на работа, да не се чудиш къде да паркираш и да обикаляш улиците, за да си намериш място, а и има по-малко паркирани коли по уличките и минаването е по-лесно.

За да оставиш колата си на паркинг до метростанция и услугата да е безплатна има изисквания - да имаш редовна карта за метрото, спирката на качване да е на съответната метростанция, на връщане да се качиш от друга метростанция, а времетраенето да е не по-малко от един час.

Тези изисквания стриктно са спазени и от жената, която подаде сигнал до БНТ. Здравка е редовен пътник, използва паркинга на стадион "Васил Левски" повече от година. През последния месец, обаче, 4 пъти е таксувана по 7 лв. за престой, въпреки че всичките изисквания са спазени. Общо 30 лв. в рамките на месец ѝ се налага да заплати за услугата.

Вижте във видеото какво разказа Здравка, какъв е отговорът на институциите и какви са предимствата на тези паркинги, както и изискванията затова те да са безплатни.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад