Какво сирене ядем? Това се е опита да установи съвместна проверка на Агенцията по храните и сдружението “За достъпна и качествена храна”. Данните, които бяха изнесени преди два дни, показаха, че на пазара има сирене със 75% съдържание на вода.
От бизнеса пожелаха по-строги мерки срещу фирмите, които подвеждат своите клиенти. Към момента законът не позволява оповестяването на имената на марките сирене, които влагат по-малко мляко за производството на сирене. Как обаче ние като потребители да различим хубавото от лошото сирене? Това се опитва да разбере колегата Алекс Донев.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News