Как действа законът "Магнитски", коментар на проф. Асен Асенов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

САЩ наложиха санкции срещу Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, както и всички, свързани с тях фирми и организации. Това обявиха от Министерството на финансите на САЩ. Санкциите са въз основа на закона „Магнитски”.

"Този закон цели борба с корупцията, той има реални действия", каза преподавателят в Американския университет във Вашингтон проф. Асен Асенов коментира в "Денят започва"

В съобщението преди 2 дни ясно и точно е казано, че въпросните лица и свързаните с тях подлежат на санкции. Американските фирми не могат да правят повече бизнес с тях, изясни проф. Асенов.

Тези решения не подлежат на съдебни обжалвания, те са окончателни. САЩ имат ключова роля в международната разплащателна система. По думите му за последните 10-15 години европейски банки са платили милиарди долари глоби заради нарушаване на американското финансово законодателство.

Проф. Асенов уточни, че федералното правителство никога не взима решения без да има солидни доказателства. Това е опит да се помогне на България да се избави от оковите на корупцията. Имаме споразумение за правна помощ между САЩ и България.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад