Как ще се отрази кампанията на обществените нагласи - дебат с млади политолози

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В "Денят започва" гостуваха млади политолози, свързани със Студентския клуб на политолога към Софийския университет. Те участваха в дискусия с различни гледни точки за сложната политическа ситуация, в която се намираме.

„В последните предизборни кампании станахме свидетели на насаждане на страх у хората. Това, което бих искала да видя в тази кампания е повече конкретика политическа визия и да спрем да се заиграваме с различни страхове“, каза Лидия Даскалова.

Дария-Лора Дачева смята, че няма обединителна тема, която да мотивира нашите политици да работят за нещо по-голямо отвъд тяхното его и проблеми. 

„Предизборната кампания е моментът, в който трябва да се търси, освен конкуренцията между политическите партии, но и полето на сътрудничество. Защото в ситуацията, в която се намираме, няма как да оставим страната на автопилот и да очакваме, че нашите партньори от ЕС да ни припознават като стабилна страна, която реално да прави политики и реформи“, коментира Атанас Радев.

„Предизборната кампания винаги има значение, особено в подобна ситуация като нашата. Единствено тя може да повлияе на избирателната активност да се повиши, а това да повиши отговорността на политиците да формират някакво управление в рамките на следващия парламент“, посочи Калоян Велчев. 

Вижте целия дебат във видеото. 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад