Как ще започне новата учебна година - коментар на Асен Александров и Яна Алексиева

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Обратно на училище. "За" и "против" присъственото начало на учебната година - коментар в студиото на Сутрешния блок на БНТ от Асен Александров, директор на 51 СУ "Елисавета Багряна", и Яна Алексиева, изп. директор на Асоциация "Родители".

В повечето европейски страни протоколите за започване на новата учебна година са приблизително еднакви. Разликата е в това кои носят маски и кои не, това заяви директорът на 51 СУ "Елисавета Багряна" Асен Александров. Дезинфекцията, измерването на температурата, спазването на дистанция, изолирането на класовете, така че при COVID инфекция да бъде карантинирана по-малката група това са общите мерки, които ще бъдат предприети и у нас, отбеляза той.

Яна Алексиева, изп. директор на Асоциация "Родители", изрази увереност, че при възникване на извънредна ситуация във връзка с коронакризата учители и родители ще си взаимодействат, за да се премине на дистанционно обучение, така че децата да се чувстват подкрепени. Тя апелира за максимална комуникация с родителите преди 15 септември, за да могат родителите да се подготвят. Добре е родителите да знаят към кого могат да се обърнат по повод на всички свои въпроси, които имат.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад