Как ще започне учебната година в столичната Френска гимназия?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Броени часове остават до първия учебен ден. За 9-та Френска езикова гимназия обаче той няма да стартира безпроблемно. Родители на ученици от гимназията се свързаха с нас - причината е, че все още продължават ремонтните дейности в училището, заради което част от учениците ще започнат дистанционно и ще се сменят по график.

Късно снощи обаче стана ясно, че седем паралелки от гимназията ще бъдат преместени в съседна сграда, докато траят ремонтните дейности.

Родителите не смятат, че децата им трябва да учат онлайн освен, ако причината не е COVID.

Зам.-директорът Розалина Найденова обясни за "Денят започва", че в старата сграда на гимназията в момента се подменя електрическата инсталация и предстои подмяна на топлинната инсталация.

"Успяхме за първия учебен ден да свалим скелета, за да може самото училище да има един по-приветлив вид и да посрещне децата", каза инж. Ангел Джоргов, зам.-кмет по обществено строителство в СО.

Той обясни, че забавяне на ремонтните дейности по сградата няма да има.

В момента се извършват дейности по електрическата инсталация и пожарната безопасност, както и се изгражда физкултурен салон. Джоргов поясни, че в рамките на месец ремонтите дейности на първия етаж на двата корпуса би трябвало да приключат.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад