Какъв е залогът за съставяне на кабинет - анализ на доц. Антоний Гълъбов и доц. Росен Карадимов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Какъв е залогът за съставяне на кабинет? В студиото анализ направиха доц. Антоний Гълъбов и доц. Росен Карадимов.

"Това което е сигурно, че има две политически формации, които имат цялостна и последователна схема по която се движат, едната е ГЕРБ-СДС, които преминаха в опозиция, другата е Има такъв народ. Намираме се в сценария на Има такъв народ, те нямаха намерение да правят правителство, те предизвикаха парламентарна криза и според мен третият мандат няма да бъде реализиран. Тяхното очакване е, че ще увеличат резултата си още, друг въпрос е каква ще е социалната и политическа цена за това", каза доц. Антоний Гълъбов.

Той изрази мнение, че дебатът за полицейското насилие е имал конкретна политическа цел. "Аз съм скептичен в откровеността на това Народно събрание", заяви още Гълъбов.


"Намираме се в политическа криза, надявам се тя да не прерасне в конституционна криза, има реална опасност. Единственото адекватно поведение в 45-ото и 46-ото Народно събрание е на Корнелия Нинова. Може би изглежда странно, но истината е, че БСП показва доста зряла и мъдра позиция. Ако има шансове в рамките на трети мандат да се сформира правителство, това би могло да се реализира в рамките на мандат на БСП", заяви доц. Карадимов. Според него последният шанс да се стигне до форма на временно управление е актуализацията на бюджета. "Съгласието по бюджетните параметри е най-голямото съгласие в политиката", допълни той.

Вижте целият разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад