Каква е причината за агресията сред децата?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пореден случай на насилие между ученици - този път в столичен МОЛ. По темата за агресията сред децата и причините, разговоряме с Калин Гайдаров - криминален психолог,  и Елеонора Лилова - председател на Държавната агенция за закрила на детето.                                                                                                                                             

"Проблемът е системен, като отделни епизоди и ние регистрираме просто факта, в никакъв случай не трябва само да коментираме, трябва да се направят неща, които са много сериозни. Въпросът е не да бъдем критични, а да бъдем реалистични, това за съжаление няма да бъде последния епизод", коментира Гайдарев.

"За случая е уведомен директора на Социално подпомагане и отделите за Закрила на детето, ние от своя страна проконтролираме цялата ситуация от самото начало, и вероятно по случая ще се сформира и координационният механизъм за насилие", заяви Елеонора Лилова от Държавната агенция за закрила на детето.                                                                                                                                            

"Напоследък имаме достатъчно примери, че обществото ни става все по-чувствително към темата за насилие над деца, все повече граждани ни сигнализират на телефонната линия 116, тя работи безплатно и анонимно на територията на цялата страна", допълни Лилова.

Тя алармира, че трета година няма национална програма за закрила на детето, стратегическа визия и обществено съгласие върху политиката за детето.

Вижте разговора във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад